2013-05-26 11:34:33• hírek • Szatmár.ro

Ejtőernyősök hozták a kupát - az Olimpia megnyerte a bajnokságot

Szombaton a bajnoki címet eldöntő mérkőzés igen színes és izgalmas volt: gól esett már az első percben, volt jégeső és kihagyott tizenegyes. Az Olimpia 3:1 arányban győzte le a borossebesi alakulatot, így megnyerte a harmadik ligás pontvadászat ötödik csoportját.

A harmadik liga 25. fordulójának pénteki játéknapján nyert a nagy ellenfél, a vajdahunyadi csapat, ezért szombaton az Olimpia számára kötelező volt legalább egy pont megszerzése, hogy megnyerjék a pontvadászatot és a következő szezonban már a román foci második vonalában folytathassák. Egy pont helyett győzelmével hármat szerzett a sárga-kék alakulat, így megnyerve a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy hét év után visszatérnek a második ligába.

A meccs után sokan bevallották, hogy az időjárás miatt jobban izgultak, mint a mérkőzés miatt, hiszen biztosra vették a sikert. Az időjárással voltak is gondok: eső esett, hol jég is a mérkőzés elején, de aztán - szerencsére - kitisztult az idő.

Az Olimpia már az első percben megszerezte a vezetést Micas révén majd a borossebesi Ivancea a 21. percben egyenlített. Dragos a 26. percben tizenegyest rontott, de a 40. percben megszerezte a szatmáriaknak a vezető gólt a 40. percben. A végeredményt Feier állította be a 65. percben szerzett góllal.

A lefújást kövezően aztán következett az ünnep: a bajnokság megnyerését jelképező serleg ejtőernyősökkel érkezett az Olimpia stadionba, a közönség pedig állva tapsolta Csík Tibort és legénységét.

Az ünnepet követően a város- és megyevezetés optimistán nyilatkozott az Olimpia jövőjével kapcsolatban. Elmondták: a csapat és a szatmári közönség is megérdemelte a feljutást, hiszen a fiúk így komolyabb csapatok ellen bizonyíthatnak, a közönség pedig szintén nagyobb, patinásabb csapatokat is láthat játszani városunkban. Megtudtuk: a stadion épületében kezdenek hamarosan kisebb felújítást, hogy az megfeleljen a második ligás elvárásoknak.

- Optimista voltam a bajnokság kezdetétől fogva, most pedig határtalanul boldog vagyok, hogy sikerült a csapattal feljutnunk a második vonalba. Leírhatatlan érzés egy labdarúgó életélben, amikor sikerül gólt szereznie, hát még az, amikor csapatával megnyer egy bajnokságot. Igyekszünk majd helyt állni a második vonalban is - nyilatkozta röviden a mérkőzést követően Csík Tibor vezetőedző.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: